Miss%C3%A4%20orava.jpg

Elämme synkkiä aikoja.

Pihallamme on tapahtunut taas surmantekoja. Kuten identtinen veljeni, Albert Einstein on sanonut: ”Millä surullisella aikakaudella me elämmekään! ” Takapihallamme alkaa pian olla vaarallisempaa kuin Acapulcon syrjäkujilla. Minä olen tällä kertaa vapautettu syytteestä. Syyllinen on se galaksin karsein peto, jonka jo kerran pihaltamme maanpakoon ajoin. Kieltoani uhmaten, paluumuuttajan mandaatilla saapui takaisin.

Tiku ja Taku saivat kesällä lapsia. Kolme pientä karvapalloa. Tai näin kuvittelen. Voi olla, että olivat karvattomiakin. En tuntenut heitä vielä silloin. Tapasimme vasta nyt elokuun lopulla. Lähtivät pesästään ja alkoivat harjoitella itsenäisen elämän hallintaa.. Olivat ne vaan niin suloisia katsella ja seurata. Istuin olohuoneen nojatuolin käsinojalla välillä tuntikausia ja katselin kun pikkuiset söivät puun alle pudonneita omenia. Olivat niin viattomia, maailman pahuudesta tietämättömiä..

Nyt heitä ei ole enää. R.I.P.

Vandaali,  joka pihallamme jo aiemminkin hiippaili, on törkeästi käyttänyt hyväkseen aikaa, jolloin olen ollut lakisääteisellä lepotauolla pihavahdin hommista… On iskenyt kiinni ja vienyt ystäväni manan majoille. Menivät sinne kissan suoliston kautta. Ikävä reitti.

Tiesittekö muuten, että yksi lemmikkikissa tappaa keskimäärin 30-47 lintua ja 177-299 nisäkästä vuosittain? 10-vuotias kissa on ehtinyt siepata suuhunsa jo nelisensataa lintua. Kaiken kaikkiaan kissat tappavat Suomessa vuodessa noin miljoona lintua. Ja oravia ties miten monta lisäksi. Sen rinnalla on meikäläisen yksi vahinko mitätön pikkujuttu.. Unohdetaanko se jo? Ja kuten muistatte, se lintu törmäsi hampaisiini.

Minne lakiehdotukset lähetetään? Minulla olisi yksi sellainen. Kansalaisaloite. ”Nykyinen laki antaa kissoille aivan liikaa liikkumavapautta. Minä, Paavo Oiva Veikko vaadinkin, että koko maailmankaikkeuteen laaditaan laki, jossa määritellään kissojen kiinnipitoajaksi  1.1.-31.12.  Tuona aikana kissa on pidettävä kytkettynä tai sisätiloissa tai lähetettävä sinne missä pippuri kasvaa.”

t. Paavo