Pitäisiköhän jo pikkuhiljaa alkaa kirjoittamaan kirjettä joulupukille? Mitä siihen sitten kirjoittaisin? Jotain kiltteydestä varmaan.. Eiköhän niin ole tapana?  Saako kertoa puolitotuutta? Paljonko lahjojen määrä vähenee prosentuaalisesti, jos sanoo olleensa 70 %:sti kiltti? Jos se vähenee oleellisesti, aion kyllä huijata!  En ota riskiä.

Kuulin vasta, että näihin aikoihin vuodesta tuolla nurkissa hiippailee tonttuja. Millä ihmeellä ne tyypit peittävät hajujälkensä? On nimittäin oltava melkoisen tehokas peiteaine! Voisin vaikka vannoa, että mitään vieraita hajuja ei ole talomme ympärillä ollut..? Hiukan kauhistuttaa, että eivät kai ne penteleet vaan ole kuulleet minun haukuntaani.. Kielikelloja kun ovat,  kertoisivat joulupukille. Sitten ei hyvä heiluisi. On tullut nimittäin haukahdeltua  aika lailla. Syystä ja syyttä. Pitäisiköhän kirjeeseen laittaa, että JOS meiltä on jotain ylimääräistä ääntä kuulunut, on se ollut vain äänen availua.. tai hoosiannan aktiivista harjoittelua..

Mitä minä sitten toivoisin lahjaksi? En saa sitä. Tiedän. Siitä on ollut jo puhetta. Haluaisin veljen. Ikioman pikku-broidin. Mummo hakisi Hesasta, mutta Karvakäsi ei suostu. Se on mummon vika. Hän on sössinyt asiansa. Mummon pitäisi ottaa enemmän vastuuta ulkoiluttamisestani. Mutta nainen on laiska. Ja mukavuudenhaluinen. Ei lähde, jos sataa, tuulee, aurinko ei paista, aurinko paistaa, on liian kylmä, liian kuuma tai liian sopiva. Karvakäden hommiksi jää. Ja siksi en saa kaveria. Höh.

Hiukan minua jännittää se pukkimies. Onneksi Boris ja Hilma tulevat aattona meille. Jos joulupukki pyytää syliin, niin Hilma saa mennä. Kun on tyttö. Ja pienin. Omasta mielestään on myös rohkein. Ei kyllä ole. Mutta saa luulla niin. Minä saatan mennä mummon syliin. En päästä naista lähellekään partamiestä. Ties miten mummeli innostuu, jos on pukilla karvaisen naaman lisäksi vielä kovin karvaiset kädet..

Paavo%20ja%20tontut.jpg

Tonttuuuuu!! Kerrothan joulupukille, että olen ollut kiltti? Kerrothan? Saat puruluun vastalahjaksi (vähän käytetyn)!

tällaisissa joulun odotuksissa Paavo Oiva Veikko