Juhannus%203.jpg

Olimme juhannusajelulla. Pyhämaan kohdalla mummon kahvihammasta alkoi kolottaa ja Karvakäsi tiesi jo entuudestaan, että kun naispuolisille nahkamooseksille näin tapahtuu, ei miehillä ole muuta mahdollisuutta kuin toimia. Nopeasti.

Onneksi kohdallemme sattui juuri Kuppi ja tassi -niminen kahvila. ”Näyttä ihan kummalliselt paikalt”, sanoi mummo. Mutta koska hänen hermoreseptorinsa huusivat sekä hallelujaa että kofeiinia, astuimme rohkeasti sisään.

En yhtään tiedä mikä oli missä, mitä oli missä tai milloin edes olin missä. Mutta mummo kertoi, että hän astui suoraan pullataivaaseen! Herkkuja oli jos jonkunlaisia. Toinen toistaan paremmalta maistuvia. Mutta mikä minut sai niin tolaltani? K I S S A! Joka uhkaili minua. Sanoi sihisten: "Ssssenttikin lähemmässss, niin lätty lätissssee!"

Kun lähdimme paikasta, mummo mietti, että koska viime kesänä kiertelimme eri kahviloissa ja tutkailimme, miten eri kuppiloissa karvakorviin suhtaudutaan, tänä kesänä voisimmekin käydä ”kaikis kummallisis kohteis”. Sopii meikäpojalle. Varsinkin, jos kummallisissa kohteissa saa äristä ja murista kissoille!

Juhannus%204.jpg

t. Paavo