Lupasin palata myöhemmin siihen asiaan, miksi mummo kilahti niin kovasti siitä, kun Torreviejassa pissasin sen kovan ja kylmän soittajanaisen jalustalle. Syy oli se, että täällä päin on tänä syksynä laadittu uusi asetus. Asetus koskee koiran omistajan oikeuksia ja velvollisuuksia.

Uusi asetus määrää, että omistajan on kerättävä joka ikinen kakkakikkare, joka lemmikiltä kadulle tipahtaa. Ja jos koira pissaa katukalusteisiin, rakennuksiin, jalkakäytäville tai muihin elementteihin, on koiran omistajan välittömästi pestävä pissa pois. Tätä varten mukana täytyy pitää mukanaan vesipulloa, joka sisältää tarpeellisen määrän pesuvettä. Mummon mielestä tämä on erittäin hyvä juttu. Hyvästä jutusta erittäin hyväksi jutuksi se muuttui silloin, kun mummon sandaalin pohja oli ensimmäisen kerran "sitä itteensä" täynnä..

Mummo ja Karvakäsi ovat vieneet ihan kiitettävän aktiivisesti jätökseni roskiin. Mutta kaikki eivät näin tee. Siksi espanjalaisista koirista otetaankin DNA - näytteet, jotka rekisteröidään. Kaduilla partioi kakkapoliisi, mopo-caca, joka imuroi kakat kadulta ja ottaa myös ulosteista näytteitä, jotta ko. p.... n pakertanut lemmikki sekä sen omistaja jäävät kiinni rikoksestaan. Ja sakko napsahtaa heti. Siinä ei auta selitellä, että olen niin kovasti yrittänyt koiraani opettaa korjaamaan jälkensä, mutta ei se ryökäle vaan opi. Ei, meidät koirat katsotaan tässä kohden syyntakeettomiksi. 

Tämän uuden asetuksen rikkomisesta voidaan määrätä sakkoja 300-18 000 euroa! En tiedä, paljonko olisimme sakkoa saaneet, jos olisin jäänyt kiinni itse teossa, niin kutsuttuun muuhun elementtiin lirauttamisesta.. "Olis mar se kauhia, ko me mentäis kotti kahdeksantoist tuhat euro köyhempän vaan sen tähde, et Paavo o nostanu jalkkatas vääräs paikas.." kauhisteli mummo.

Nyt mietitte varmasti, että onpa se Espanja siisti maa. Ei ihan!! Alla pari kuvaa iltalenkin varrelta. 

received_423995101654039.jpg    received_2435305929892427.jpg

 

 

 

 

 

  

received_1361101617389505.jpg

T. Paavo