Kuulin tänään  jotain aivan uskomatonta (ihmisistä taas kerran)..!  Jotkut ihmistyypit eivät kuulemma puhu lainkaan koirilleen!! Ei siis mitään sanoja, ei mitään keskusteluyhteyttä (vaikka näillä hepuilla on siis puhekyky). Puhekyvyttömiä (tai tyyppejä, joilla on hampaiden poiston takia suu kipeä) en soimaa. Miksi ihmeessä jotkut sitten toimivat näin? Näiden ihmisten mukaan kaksi eri lajia ei pysty kommunikoimaan keskenään.  Ja pyh, ja höh, sanon minä.  Ei pidä alkuunkaan paikkansa! Pullshittia.

Mistä tietää koiraparka, onko aamu tullut, ellei oma rakas ihminen (=mummo tai joku muu tärkeä) kuiskuttele korvaan: ”Huomenta muru, aamu on tullu.” Siinähän nukkuu pian vuorokauden ympäri tietämättömyyttään. Mistä  tietää koiraparka, minne oma ihminen lähtee, ellei hän sano: ”Mää lähren nyt töihi. Mää tulen iltapäiväl takasi. Sää jäät kotivahriks.”  Siinä sitä istuisi eläin hoomoilasena; minne meni, koska tulee takaisin ja mitä helskuttia minä sitten teen? Ja illalla, jos ihminen vaan häipyisi, eikä sanoisi: ”Nyt mennä nukkuma. Öitä!”, niin koiraparka avuttomana arvuuttelisi, että mennäkö vai eikö mennä, ollako vai eikö olla..

Joskus mietin, että puhe on mummolle vielä tärkeämpää kuin minulle. Hän on sellainen vähän omituinen höpöttäjä. Älkää kertoko mummolle, mutta joskus se höpötys ihan aavistuksen jopa rasittaa. Kun juuri tekisi mieli nukahtaa ja mummo aloittaa: ”Olek sää ajatellu sitä et menik se Turu kaupungijohtaja valinta nyt sit oikke?”, niin ei ihan kauheasti kiinnosta. Käännän pääni poispäin ja haukottelen.. Hohhoijaaa.. Tajuatko mummo viestini?

On tutkittu, että  meidän koirien  aivot reagoivat puheeseen ihan samalla tavoin kuin ihmisellä, eli aivojen oikea puolisko käsittelee tunteita ja vasen merkityksiä. Aivoskannaus on osoittanut, että meidän vasen aivopuolisko aktivoituu, kun kuulemme meille tärkeitä sanoja (= lenkille, juusto, hämähäkki jne). Oikea aivopuolisko puolestaan aktivoituu, kun meille puhutaan kehuvaan äänensävyyn (= lässytys ja lepertely sallittua... jopa toivottua). Eli aika samoilla taajuuksilla mennään..

Mietinkin, että kyllä tässä saa kiitollinen olla, että on omiksi ihmisiksi valikoitunut tyypit, jotka älyävät puhua minulle. Mummo ja Karvakäsi - vanha pariskunta, 30 vuotta jo naimisissa -  taitavat minulle jopa enemmän puhua kuin toisilleen (heh, heh)  En pane pahakseni.

"Mummo, mitä sä teet? Karvakäsi, mikä tämä on? Mummo, mikä tuon nimi on? Karvakäsi, missä on Nalle Wahlroos? Mummo, mitä sä nyt teet? Mummoooooo, mihin sä meet?"

22641682_10213107393711544_763039103_o.j

t. puhetta tuottava, puhettava ymmärtävä, puhelias Paavo