ei%20lunta.jpg

Perämetsässä ei ole lunta. Vaikka on tammikuu. Ei ole jäätä. Ei ole avantoa. Ei voi hyppiä hankeen.

Ilmastonmuutoksesta puhuvat.

Mikä ihme se oikein on? Kun ei ole lunta, on syynä ilmastonmuutos. Jos on paljon lunta, syynä on ilmastonmuutos. En usko, että ilmastonmuutos on syytön siihenkään, jos lunta on sopivasti. Jos kesällä on kylmä, syynä on ilmastonmuutos. Jos kesällä on tosi kuuma, syynä on ilmastonmuutos. Sopivan leppoisasta kesäkelistä en tiedä. Mutta voisinpa jo edellisten perusteella veikata, että mikäpä muukaan sen sai aikaan kuin ilmastonmuutos.

Mitä mummoooooo??

Ai, ei saa vitsailla vakavalla asialla. No, ei. Olinpa tyhmä. Anteeeeeeks. Minä jos joku, otan asian tosissani! Ja toivon, että kaikki muutkin ottavat ja tekevät oman osuutensa, jotta emme kiusaisi ilmastoamme enää yhtään enempää kuin on pakko. Toki tunnen syyllisyyttä Espanjan lennostani, röyhtäilyistäni ja epäeettisesti kasvatetun kanan perkuujätteistä tehdyn ruuan syönnistäni, mutta taidan kuitenkin olla pikkutekijä..

Haluan, että minun vauv.., ei kun siis Mimmiliinin vauva, saa tehdä lapsuutensa talvina lumienkeleitä puhtaaseen hankeen, kuten äitinsäkin on saanut tehdä. Ja laittaa itse tekemälleen lumiukolle porkkananenän. Minä ja Karvakäsi olemme suunnitelleet vievämme vauvelin pilkille heti, kunhan hän tuosta joskus jaloilleen nousee. Silloin tarvitaan jäätä.

Nyt kaikkien vaikutusvaltaisten maiden johtavien nahkamoosesten, ongelman kieltäjien ja väheksyjien, pitäisi herätä horroksestaan! Kun se ei yksinään auta, vaikka jokainen suomalainen luopuisi puukiukaastaan. Ja maanviljelijät piereskelevistä lehmistään. Isommista kokonaisuuksista on nyt ymmärtääkseni kyse.

terveisin mietteliäs Paavo