Haaveiletko omasta blogista? On tiettyjä juttuja, joita tuoreen bloggaajan kannattaa ottaa huomioon pahimmilta virheiltä välttyäkseen. Ei sillä, että minä olisin moisia mokia tehnyt.. Kavereilta olen kuullut..

Älä unohda sensuroida, äläkä editoida. Kaikkea ei pidä tuoda päivänvaloon. Voit olla raa’an rehellinen perheenjäsentesi heikkouksista. Omistasi kannattaa visusti vaieta. Älä kirjoita sote-uudistuksesta, äläkä muistakaan kuolleena syntyneistä ideoista. Pitäydy faktoissa. Sillä myös fiktiosi otetaan täydestä. Varo sovinismia. Nartut eivät tykkää. Ei käy sen jälkeen flaksi.

Älä harrasta piilomainontaa esimerkiksi sanomalla, että Barking Heads uppoaa hyvin. Äläkä vastaavasti anna epäsuotuisaa arviointia Golden Eaglesta, vaikka se maistuukin paskalle. Mielensäpahoittajat voivat pahoittaa mielensä. Äläkä lataa videoita, joissa laulat funky-poppia jäätyäsi yksin kotiin. ”Eroahdistusta”, sanovat. Ja työntävät feromonihaihduttimia pistorasioihin.

Älä kiihota kansaa kissavihaan. Älä kerro niiden edesottamuksista. Kosta niille kaikessa hiljaisuudessa, kun aika on kypsä. Äläkä koskaan, ikinä, milloinkaan sano stadia Hesaksi. Vain landepellet ja urpot sanovat niin. Niin ja ne, joiden äo on miinusmerkkinen. Älä myöskään koskaan sano, että inhoat koirien vaatteita. Alastomuus on tabu. Ja perä-osaston nuoleminen. Ja pippeli.

Älä kerro, että pääset parhaiten nirvanaan haukkumalla kaikki ohikulkijat. Varsinkin lapset. Ja polkupyörät. Se on äärimmäisen paheksuttavaa toimintaa. Pyydä anteeksi jokaista kirosanaa jonka olet sanonut. Ja jokaista, jota olet ajatellut. Ja varmuuden vuoksi myös niitä, joita et ole edes huomannut sanoa tai ajatella.

Älä käytä haamukirjoittajaa, vaan toimi aina omana itsenäsi! Ennemmin tai myöhemmin jäisit kuitenkin valheestasi kiinni. Ja se olisi noloa jos mikä.

terveisin Paavo Oiva Veikko

Mit%C3%A4%20puuttuu.jpg

PS. Mitä kuvasta puuttuu??