Tänään lähden tsekkaamaan, ovatko savolaiset, karjalaiset ja hämäläiset sellaisia kuin minun on annettu ymmärtää. Ovatko karjalaiset todellakin ailahtelevaisia ja liukaskielisiä? Niin, ja itsekehuun taipuvaisia ja omahyväisiä. Ja ovatko hämäläiset niin hitaita ja saamattomia kuin vitsissä kerrotaan? Eräässä vitsissähän kerrotaan hämäläisestä, joka osallistui laskuvarjohyppykurssille. Ohjaaja neuvoi, miten koneesta hypättyä lasketaan kymmeneen ja sen jälkeen nykäistään varjon narusta. Hämäläinen mätkähti ladon katon läpi kuin Naton ohjus. Ja olkikasasta kuului: "Viisi!" Savolaisista aion myös ottaa selvää. Ovatko he vain stereotypioissa ovelia, viekkaita ja kieroja kuin korkkiruuvi vai onko se täyttä totta.

Mitä mummoooooo?

Ai, kääntyivätkö pohdintani taas negatiiviseen suuntaan? Että lähtisinkin selvittämään, ovatko karjalaiset kohteliaita, vieraanvaraisia ja hyväntahtoisia? Ja hämäläiset reiluja, rehellisiä ja hyvin työteliäitä? Savolaisistakin mummo kertoo kuulleensa, että nämä olisivat huumorintajuisia, leikkisiä ja lupsakoita.

Katsotaanpa siis, kumpi meistä on oikeassa, minä vai tuo nainen. Ja haluan vielä tähdentää sinulle mummo, että olen ERITTÄINKIN hyväksyvä ja salliva. Jopa ennakkoluuloton. Miksi muuten olisin postaukseeni valinnut googlesta tällaisen itsensäpaljastelija -joutsenen kuvan?

t. Paavo

 

joutsen.jpg