Mummo odottaa jo kovasti huomisia linnan juhlia. Ihmettelin mummon ylenpalttista kiinnostusta kriminaaleihin.. Sitten minulle selvitettiin, että kyse ei olekaan mistään vangeille järjestetystä iltajuhlasta eikä muistakaan putkabileistä, kuten ensin niin erheellisesti luulin.  Kyse onkin Jennin ja Saulin kotibileistä, joihin päästäkseen ei riitä, että on ”vain mummo perämetsästä”, vaan pitää olla ”jotain”. Siksi mummo istuu itsenäisyyspäivän iltana omalla kotisohvalla, televisiota katsoen, ja kyynisiä kommentteja juhliin osallistujista lausuen. Vuodesta toiseen sama juttu. Katkeroitumisen ymmärtää.

Jokaisen vieraan velvollisuus on osallistua muotinäytökseen. Tätä muotinäytöstä mummo seuraa silmä tarkkana. Mummolle tämä on se THE JUTTU! Semi ison tirkistelyvietin omaavalle naisihmiselle huominen ilta tuokin taas paljon suureen ääneen kummasteltavaa: ”Kauhiat allit! Ai kamala, nyt toi kompastuu.. voi harmi, ei se kompastunukka! Kato ny totaki naist! Mitä protokollaki tost sano?”  ja niin edelleen ja niin edelleen..

Mitä bileissä sitten tehdään? Pyörivätkö discopallot, onko pimeässä hehkuvia ilmapalloja? Pauhaako viimeisin poppi? Onko tutustumisleikkejä ja seurapelejä? Ei, ei ja ei. Siellä syödään, juodaan ja valssataan. Eli aikalailla yliarvostettu tapahtuma  mielestäni. Menukin näytti enemmän luotaan työntävältä kuin herkutteluun kutsuvalta.. Lennu-parka joutuu varmasti  syömään ylijäämän. Härkäpapu-punajuuripiirakkaa ja siianmätiblinejä koko loppuviikko. Ei käy kateeksi.

Itsen%C3%A4isyysp%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Itsenäisyyttä huomenna juhlistaen...Teille kaikille hyvää itsenäisyyspäivää toivottaen... Paavo