Kyllä on Luoja pitänyt hauskaa keksiessään erilaisia muotoja koirille! Väännellyt luultavasti ensin muovailumassasta prototyyppejä. Ja sitten vielä keksinyt kuhunkin kroppaan sopivat luonteet. Ja joskus ihan vaan vitsin vuoksi laittanut täysin kroppaan sopimattoman persoonallisuuden.. Miettikää nyt vaikka chihuahuan egoa. Pientä liioittelua havaittavissa.

Kun mäyräkoira on luotu, on muovailumassa ehkä livennyt Luojan kädestä ja koira venynyt selän kohdalta aivan ylimittaiseksi. Luojaa on laiskottanut. Ei jaksa ottaa uusiksi.  ”Vähän pitkä selkähän tuolle tuli, mutta vähennetään jalkojen pituudesta, niin eiköhän se sillä sitten kompensoidu..?”

Tai kun hän on luonut kultaista noutajaa:  ”Tälle tyypille laitetaankin sellainen luonne, että vaikka frisbeen heittäisi sadattaviidettä kertaa, niin tämä tyyppi hakee sen aina uudestaan ja uudestaan, eikä tajua kyseenalaistaa homman järkevyyttä vielä siinä vaiheessakaan.”

”Vinttikoira. Hm. Onko liian hoikka? No ei. Hyvä tästä tulee. Säästyypä muovailumassaa. Olisiko ihan hullu idea laittaa koira juoksemaan 60 kilometriä tunnissa? Kun ihmiset joskus keksivät mopoauton, juoksisi vinttikoira heittämällä sen ohi. Juu, sen teen! Heh heh!”

Luoja poimi lattialta taskustaan pudonneen ryppyisen nenäliinamytyn. Hän otti sen käteensä ja sanoi ”Hyvä idea! Sinä saat olla shar pei. Ja tehdäänpä shar peille ryppyjen lisäksi vielä sen verran iso nahka, että ei heti ala kiristää. Voipi olla, että pikkasen on ihopoimuissa hoitamista , mutta joskus vaan ulkonäkö menee käytännöllisyyden edelle.”

Ja ainahan joukossa pitää myös muutama nudisti olla.. Aina tulee olemaan itsensä paljastajia. ”Otetaanpa tuolta tyypiltä karvat kokonaan pois. Vai jättäisikö sittenkin hiukan päähän..? Ja hännän päähän! Mikä tsoukki! Tämä ei kyllä ole reilua, tiedän sen itsekin, mutta annetaanpa koirulille vielä samat ihoriesat, jotka annoin ihmisellekin; ihottumat, finnit ja auringonvaloherkkyys.”

”Nyt iski tyhjän paperin kammo! Tässä on valkoinen, massasta tehty koiran vartalo, enkä keksi siihen mitään!! Hui, nyt levisi mustepullo! Se tästä vielä puuttui. Pilalla koko kappale. Vai onko?  Itse asiassa, tästähän tulikin aika hauskan näköinen.. Valkoinen koira mustilla läiskillä. Nimesi voisi olla vaikka dalmatiankoira.”

Blondeilla on hauskempaa! Sen tiesi Luojakin ja päätti, että pitäähän sitä vähintään yksi blondikin joukkoon saada. Jos ei muuta niin silmän iloksi. Tehdään bichon frise! Miksi muuten bichon frise juoksee sänkyä ympäri? - Hän yrittää saada unen päästä kiinni.

Perämetsän mummo tarvitsee jotain erityistä. Erityistä erityiselle naiselle! ”Nyt tehdäänkin sellainen koira, että on niin fyysiset kuin henkiset ominaisuudet kohdillaan.. Sellainen täydellisyyttä hipova komistus.. Hupsista! Siitä tulikin Paavo!!”

Paavo%20miettii%20nimip%C3%A4ivi%C3%A4.j

terveisin Paavo