ASIAA!!

Olemme suorittaneet mummon kanssa taas kerran viikoittaista sanomalehtikatsaustamme. Olipa taas jos vaikka mitä tarinaa! Skandaaleja brittihovissa ja räyhääviä norjalaisia hiihtäjiä! EVVK. Ei herätä meikäläisessä pienen pientäkään mielenkiintoa. Mutta sen sijaan yksi uutinen nosti korvani pystyyn.. Kerronpa teille siitä:

Peräti 962 naista on osallistunut yhdysvaltalaisen Canisius College –korkeakoulun tekemään tutkimukseen, jossa tutkittiin kannattaako koira ottaa unikaveriksi. No, tietysti kannattaa!! Täytyy! Pitää! Tottakai! Kaikkea sitä lähdetään tutkimaankin! Itsestään selvyyksiä! Olisivat laittaneet kyssäriä perämetsään, niin olisin hyvinkin nopeasti heille oikean vastauksen meilannut.

Tutkimukseen osallistuvista naisista  55 % sai petikaverikseen koiran ja 31 % joutui, luultavasti vastentahtoisesti ja/tai lyhyemmän korren vetäneenä, ottamaan kissan viereensä. Naisista 57 % nukkui ihmislajia edustavan kumppanin, nahkamooseksen kanssa, mikä ei sekään varmasti tuntunut jokaisen osallistujan mielestä ihan ideaalilta ratkaisulta.

Mitä tutkimus paljasti? Koiran kanssa nukkuminen toi naisille selkeästi eniten mukavuuden, hyvän olon ja turvallisuuden tunnetta. Oma Paavo, Lyyli tai Sulo vieressä..  mieluiten saman peiton alla.. voiko naisihminen muuta toivoa? Ei voi. Miltä sitten tuntui nahkamooses kainalossa? Tutkimuksen mukaan vieressä nukkuva ihminen häiritsi unta ja oli siinä samassa sängyssä muutenkin melkoinen turhake. Jouti pois potkittavaksi.

Ja tutkimattakin selvää oli, että kissan kanssa nukkuminen koettiin vähintään yhtä häiritseväksi ja harmilliseksi kuin ihmisen kanssa nukkuminen. Voisiko kissaa sanoa sänkykaverina jopa ikäväksi ja ällöttäväksi? Voi, kun vaan sanoo. Ällöttävyydestä ei tutkimustuloksissa mainittu, mutta aika selkeätähän se on.. Kuka nukkuisi galaksin kaameimman pedon kanssa saman katon alla, samassa huoneessa, saatikka samassa petissä? Eikä todellakaan ollut mikään yllätys, että kissan kanssa nukkuminen ei tuonut pienintäkään positiivista tunnetta kenellekään tutkimukseen osallistuvista. Tai ehkä ihan muutamalle. Kahdelle. Ehkä. Tai max kolmelle.

Karvakäsi!! Missä aiot loikoilla ensi yön? Minä ainakin tiedän, missä minä nukun!!

Terkuin Petikaveri-Paavo

uninen.jpg