Minulla on ikiomat facebook-sivut. Koska kaikilla on.

Facebookia on aika vaikea selittää täsmällisesti. Sen juoni on hyvin monimutkaista ja eri tyyppien tapa käyttää sitä on hyvin epäyhteneväistä ja vaihtelevaa. Yhteistä kaikille käyttäjille on kuitenkin se, että facebookissa oma elämä yritetään aina esittää paremmassa valossa kuin mitä se todellisuudessa on.

”Istu siinä ja hymyile! On se nyt prrrrkle, kun et voi sitä hetkeä paikallaan olla, että kuvan saisi otettua!! Nyt otetaan kuva facebookiin ja vasta sen jälkeen voit kiskoa ne kärpäsen siivet irti!” Näin äiti houkuttelee kupeittensa hedelmää kuvaan, joka pian ilmestyy facebookin sivulle tekstein: ”Äidin kulta-mussukka / elämäni valo /  rakkaus-pakkaus <3” Ja sydän-hymiö, joka on välttämättömyys,  ei ole vihje äidin hiipivästä sydänkohtauksesta, jonka riiviö vääjäämättä äidilleen tulee aiheuttamaan. Sydänhymiö kertoo tässä yhteydessä ainoastaan ja vain lapsen käsittämättömän valtavasta ”rakastettavuudesta”.

Aamupalani. Lounaani. Välipalani. Illalliseni. Iltapalani. Ja kaikista kuva facebookiin. Näin terveellisesti ja euroja laskematta meillä syödään! ”Ai, ovat kuin ravintola-annoksia! Älä nyt! Ihan vaan kaikesta jämästä tein, mitä jääkaapista sattui löytymään.”  Ja kukaan ei ole tajuavinaan, vaikka oikeasti tajuaa, että kuvat ovat otettu Anna-lehden ruokavinkeistä. Eikä sitä, että välipalan ja illallisen väliin mahtui muun muassa parit ryynimakkarat ja pussi irtokarkkeja, joista jostain syystä kokonaan unohtui ottaa kuva..

Tässä selfie minusta ja kaikista kavereistani! Huomaatteko varmasti, miten hauskaa meillä on! ”Anteeksi tyypit, saattaa olla, että vahingossa tulitte kuvaani, jonka otin itsestäni. En huomannut lainkaan teitä siellä selkäni takana. Ettehän pahastu, jos satutte näkymään kuvassa, jonka postaan facebook-sivulleni? Hyvä! Kiitos!” Tätä on yksinäisyys Suomessa. PS. Matkatoimistoissa saa loistavia selfieitä itsestään Espanja -julisteen / Italia -julisteen edessä tai vaikka Havaijilla olisit kertonut käyneesi. Kuva faceen ja työkavereille rakkaat terveiset lomalta, josta ei lämpöä, aurinkoa eikä gigoloita puuttunut!

Mitä siis haluan tällä teille kertoa on se, että facebookin sisällön tuottajista suurin osa on valehtelijoita. Paitsi Paavo Oiva Veikko. Luvassa vain faktaa!

Paavo%20ja%20vene.jpg

Minä ja uusi veneeni.. Ei kun..