Lehtikatsauksessamme luimme, että tulossa on ankarin talvisää miesmuistiin. ”No, kovin kaua aikka ei siit sit ol”, sanoi mummo. Naismuistiin voimme aina luottaa. Naismuistissa tosin säilyvät sellaisetkin asiat, joiden soisi unohtuvan. Kuten esimerkiksi se, miten pari vuotta sitten sellainen pieni piipittäjä lensi suuhuni ja koki exituksen.. Siitä saan kuulla vieläkin. Tai siitä kerrasta, kun pyörin vähäsen peuran paskassa ja vasta kolmannen shampoo -pesun jälkeen se, omasta mielestäni ihan ok haju, lähti minusta. Miesmuisti ei moista noteeraisi, mutta naismuisti.. Sinne jäi tapahtumasta lähtemätön muistijälki.

Mutta ihan kaikkea ei naismuistiinkaan jää. Esimerkiksi se, miten 70-luvun lopun autojen ohjausnivelet kuluivat ja vaativat uusimista parin vuoden välein ja alustoja piti voidella rasvaprässillä aina parin tuhannen ajokilometrin jälkeen. Tai miten vuonna 1978 Keke Rosberg ensimmäisissä formula 1 -kisoissaan lähti kilpailuun 24. lähtöruudusta, mutta joutui keskeyttämään kisansa polttoainevuodon vuoksi. Miesmuisti muistaa tuollaiset asiat kuin eilisen päivän.  

Kuinka pitkä miesmuisti sitten oikeasti on? No, jos mummolta kysyy, niin kolme minuuttia ja jos Karvakädeltä kysyy, niin hän vastaa, että talvisodasta tähän päivään. Ota tuosta sitten selvää. Jotkut sanovat, että muisti on täysin sukupuolineutraali asia. Henkilömuistista puhuvat. Miesmuistia ei olisi siis olemassakaan? Taitaa jäädä tämä asia nyt Paavo -pojalta ratkaisematta. Joudun siirtämään sen ratkaisemattomien tieteellisluontoisten ongelmien mappiin.

suihkunraikas.jpg

t. Paavo

PS. Mummo pakotti suihkuun..Tässä sitä sitten pitää olla fleda märkänä.