Juuso.jpg

Mitä pitäisit siitä, jos ensimmäinen taidenäyttelysi pidettäisiin juuri silloin, kun olet untenmailla? Olisiko reilua? Kuusamon Suurpetokeskuksen Juuso -karhulle kävi juuri näin. Taiteilija oli itsekin kummissaan, kun heräsi ja kuuli, että hänen tekemäänsä taidetta on ollut näytillä Tampere -talossa.

Näyttelyssä oli esillä parikymmentä Juuson teosta, akvarelleja ja vedoksia. Taidetta, jota ymmärtääkseen ei tarvitse käydä pitkällisiä taideopintoja eikä lukea tylsiä taidekirjoja, vaan sitä voi ymmärtää aivan peruskoulupohjaltakin.

Mitään ihan edullisia eivät Kuusamon Picasson, Juuson, taideteokset ole. Hinnat ovat tuhannesta eurosta ylöspäin. Taidekaupoista kertyneillä tuloilla on muun muassa korjattu Suurpetokeskuksessa elävien karhujen uima-allasta. Myös hyväntekeväisyyteen Juuso lahjoittaa teoksiaan. Taidekaupoista saatuja varoja on lahjoitettu mm. Roosa nauha -säätiölle ja eturauhas- ja kivessyöpätutkimukseen. Ei mikään ihan turha seppo tuo Juuso. Huffington Post lehti kirjoitti: Finland’s hottest new painter is a bear. Ja takuuvarmasti ainakin the biggest.

karhut.jpg

t. Paavo