Oletteko sattuneet huomaamaan, että olympialaiset ovat meneillään? Pyysin mummoa seurakseni urheilua katsomaan. Ei tullut. Sanoi, että kisoissa voiton vie se, jolla on vahvin lääkitys. Mummo boikotoi. No, minä katsoin yksin. Jippppiiii!! Audi voitti! Tai niin luulin. Sitten mummo sanoi, että ne rinkulat tyypin rinnassa olivat olympiarenkaat..

Hiihto on urheilulaji, jossa viitisenkymmentä tyyppiä kiertää lenkin ja Norja voittaa. Ja sitten suomalainen kertoo tunnelmiaan:  ”Asioita on pyritty tekee vähän eri tavalla kuin aiemmin. Ongelman jäljet piirtyvät elokuun puolivälin paikkeille. On ollut vaikea saada asioita tasapainoon. Korjausliikkeitä ei ole saatu. On ollut alipalautumista ja hieman ylikuormaa.” Täytyy sanoa, että tämä Heikkisen poika vie kyllä selittelytaidossaan voiton jopa minusta! Teki mieli lohduttaa häntä: fiilis se on huonokin.

Olisiko minusta talviurheilijaksi? En tiedä.. Lumi ei ole ihan minun elementtini. En osaa hiihtää. En osaa luistella. Mäenlaskutaitonikin on vain välttävää keskitasoa. Mutta osaan värjätä lumen keltaiseksi! Ja osaan syödä sitä! Mummo kieltää minua syömästä lunta. En tottele. Ei se maku, mutta se efekti!

Paavo%20hiiht%C3%A4%C3%A4.jpg

Tässä minä hiihtelen hiljalleen.. Laulellen kuin Eino Leino jo aikoinaan. Sukset vain uupuu..

"Hyvä on hiihtäjän hiihdellä,
kun ystävä häll' on myötä,
kun latu on aukaistu edessään -
mut parempi hiihdellä yksinään,
tiens' itse aukaista itselleen
ja yksin uhmata yötä."
 
terkuin Paavo