Kävelimme kadulla kaikessa rauhassa. Mummo kauniisti hihnassa. Yht äkkiä mummon kitapurjeista ampaisi ilmoille kiljaisu, joka pahimmillaan voisi  tappaa elävät ja parhaimmillaan voisi herättää kuolleet! Mitä tapahtui? Torakka törmäsi mummoon. Tai mummo torakkaan. Miten sen nyt ottaa, kun toinen liikkuu sata lasissa ja toinen... no, liikkuu. Mitä mummooooo? Juu, juu, liikut sinä. Olet ollut reipas.

Tiesitkö muuten, että torakoita on ollut maan päällä jo 280 miljoonaa vuotta! Ja tiesitkö, että torakka pystyy elämään jopa  kuukauden ilman päätä?! Ja vaikka se siltä kuulostaa, tämä ei ole mikään "päätön juttu", vaan ihan täyttä faktaa. Suun puuttuessa, päätön torakka kuolee noin kuukauden kuluessa nälkään tai janoon. Ei siis siihen, että kaula on poikki! Teepä perässä jos pystyt! Jokaisella torakalla on myös yksilöllinen ominaishaju, ja torakka jengi tunnistaakin kaverinsa ja sukulaisensa haistelemalla näitä tuntosarvillaan. "Sniiif, sniiif... Moro, mitä eno?" - tyyliin..

Ja tästä haistelusta pääsemmekin takaisin siihen, minne olimme menossa, kun tämä torakka -happening yllätti. Olimme matkalla koirarannalle. Muutama hotdog siellä jo olikin itseään viilentämässä. Kiva mesta. Sain todella kokea, mitä on olla suosittu!  Jokaisella kaverilla oli minulle asiaa. Olinhan uusi tulokas. Salaperäinen suomalainen. Niin, ja tietysti myös komea. Innokkaampia ihailijoita sain pois jaloista potkia.. Mitä mummooooo? Et nähnyt asiaa samoin..? Ok.

Mutta koska olen lomalla, enkä täältä ystäviä etsimässä, en halunnut mitään lähempää kontaktia kehenkään luoda. En ainakaan epätoivoisesti. Mummo saattaa olla tästäKIN asiasta eri mieltä. Hänellä on kuulemma todistusaineistoa...

Ja kun kerran rannalla olimme, niin meninkö Välimereen pulahtamaan? No, en helvatassa! Minä en siihen ekosysteemiin kajoa!

received_501374057367095.jpgreceived_394641624542129.jpg

Tässä todistusaineistoa, jonka mukaan olisin sittenkin ollut hivenen kiinnostunut kaveeraamaan tuon Juan Carlosin kanssa. Pyh. Vastavuoroista kiinnostuksen osoitusta, vain ja ainoastaan kohteliaisuuden nimissä.

Terkuin Paavo