Nyt vakavampaa asiaa. Surullista asiaa. Espanjassa käydään edelleen härkätaisteluja.. Täällä vedotaan siihen, että ne kuuluvat niin oleellisesti maan historiaan ja kulttuuriin, että osa espanjalaisten identiteetistä lähtisi taistelujen kieltämisen myötä.. Miten helskatassa jonkun maan kulttuuri voi rakentua kuolleiden nautojen varaan?!

Täällä katsotaan härkätaistelujen edustavan kulttuurin lisäksi urheilua ja puhuvatpa eräät näiden kohdalla peräti taide-esityksistä, jotka härkä ja torero yhdessä muodostavat. Boschin taidekin alkaa tuon jälkeen tuntua aivan järkeenkäypältä..

Jospa kyseessä olisi edes hieman tasavertaisempi voimankoitto, mutta ei. Erinäisillä toimenpiteillä varmistetaan se, että härällä ei ole mitään mahdollisuutta selvitä taistelusta. Ruohonsyöjänä härällä ei ole mitään tarvetta hyökkäillä ihmistä päin. Siksi aggressio herätetään tuskan kautta. Jo muutamaa päivää ennen näytöstä härkä suljetaan pieneen, pimeään karsinaan. Aistien heikentämiseksi eläimen korviin tungetaan märkää sanomalehtipaperia, sieraimiin työnnetään pumpulia ja silmiin vaseliinia. Härän kiveksiin isketään neuloja ja jalkoihin hierotaan syövyttävää ainetta. Ruokaa ei anneta. Ja kaikki tämä siksi, että näytöspäivänä yleisö saisi vaikutelman raivoissaan olevasta härästä, vaikka se on tosiasiassa tuskissaan.

Luimme, että tämän brutaalin näytelmän suosio alkaa olla hiipumassa. Tätä veristä näytelmää seuraamassa onkin nykyään turisteja jopa paikallisia enemmän. Ja tätäkö me ihmettelimme!! Kuka haluaa tuollaista nähdä?! Jokainen meistä Espanjassa vierailevista voikin omalta osaltaan olla vaikuttamassa siihen, kuinka pitkään tämänkaltainen eläinrääkkäys jatkuu.. Älä unohda matkustaessasi eläinrakkauttasi äläkä omaatuntoasi kotimaahan.. 

received_2409148602633728.jpg

T. Mummo ja Paavo

Ps. Jos haluatte moittia meitä kaksinaismoralismista matkustettuamme edellä mainitusta huolimatta tänne Espanjaan, meillä ei kai ole muuta mahdollisuutta kuin ottaa moitteenne nöyränä vastaan..