Mummo on omasta mielestään ”lähes kasvissyöjä”. Hän syö eläimiä vain jauhelihan ja makkaran muodossa. Olen sanonut mummolle, että se ei ole LÄHELLEKÄÄN kasvissyöntiä. Tähän asti totuuden puhujan suu on tukittu. Sieltähän on tullut vääränlainen mielipide.. Tänään mummeliini alkoi taas pohtia asiaa:

”Mää en kestä nährä tuskisas kamppailevi eläimi ja kumminki mää lyllerrän kauppa ostama just niit äsken nähryn, murhatun elukan kropan ossi..”   Mummo pohdiskeli eläinten arvottamisensa perusteita. Hän ei ikimaailmassa söisi puudelia nuudelilla, mutta lehmä liemessä uppoaa kyllä. Mensan testin perusteellako mummo jaottelee eläimet älyllisiin ja ei-niin-älyllisiin ja tekee makkaravalintansa sen pohjalta?

Mummo teki päätöksen.  Hän jättää aorttansa tukkivat makkarat ainakin kolmeksi kuukaudeksi. Grillikauden alkamisellahan ei siis ole mitään tekemistä tämän ajoituksen kanssa.. On noita lupauksia ennenkin kuultu. Pian on taas nakkia naamassa ja kauhea moraalinen krapula.  Silloin mummo vihaa itseään vain aavistuksen vähemmän kuin polettikärryjä supermarketissa..

tossut.jpg

Vaikka ennakoimattoman ennakoiminen on vaikeaa.. tämän jotenkin arvasin. Ei niistä tossuista niin helpolla eroon päästy.. Nyt oli löydetty uudet. Ei ihan niin liukkaat. Luonnonvastaiset kuitenkin nämäkin. Pasmat menivät sekaisin, kun ne olivat jalassa (vaikka en tiedä edes, mitä pasmat ovat).  

Siinä tossuilla tallustaessani mietin, että osaisinpa lentää.. Sujahtaisin ilmaan kuin Superhessu! Fiuuuuhh hujuiiiiii! Räpiköinniksi jäi. Ei ottanut ilmaa alleen. Ärsyttävät tossut. Yritin kokeilla erilaisia käyttötapoja. Hetken kuljin ainoastaan etutassuillani. Takatassut ilmassa. Tossujen kulutuksen säästö oli 50 %:n luokkaa. Energian kulutuksen lisäys suunnilleen saman verran. Eli +, -, 0 sekin.

t. Paavo