joogaa.jpg

Jos sinun mielestäsi kaikki veistokset, jotka eivät esitä kivipaaden päällä seisovaa, hevosen päällä istuvaa entistä sotamarsalkkaa, ovat auttamatta onnetonta tekotaidetta, kierrä tämä Parikkalan patsaspuisto kaukaa.

Jos sen sijaan arvostat omaperäistä ja persoonallista taidetta, olet tullut juuri oikeaan paikkaan. Arvostettu matkailujulkaisu Conde Nast Traveler on maininnut Veijo Rönkkösen Patsaspuiston maailman 20 pelottavimman paikan listallaan. Pelottiko minua? Ei todellakaan.

Rakastuin. Liitän tähän kuvan ihastukseni kohteesta, niin ymmärrät.

kieli.jpg

Mummon mielestä patsaissa oli jotain ällöttävää. Ne olivat kai ne tekohampaat, joita oli noin 200 patsaan suussa. Veijo sai käytettyjä tekohampaita usealta eri hammasteknikolta ja alkoivatpa ihan tavalliset kansalaisetkin jättää tekohampaitaan hänen postilaatikkoonsa. Se, että puistossa olevalla keihäänheittäjäpatsaalla on suussaan Rönkkösen oman isän tekohampaat, oli mummon mielestä erityisen groteskia.

”En kyl torellakka tulis tänne yäl. Noi lasisilmät ja tekohamppat saava aikka puistatuksi ihan päiväsaikkanki”, sanoi mummo.

joogaa2.jpg

t. Paavo