Hilu%20pipin%C3%A4.jpg

Rakkaalle Hilulleni meinasi tänään käydä todella huonosti! Hilkulla oli hengen lähtö.. Minun murullani..

Hänellä oli rokotusaika. Niin kuin meillä kaikilla joskus on..Jostain syystä sellaista harrastetaan näissä piireissä..  Pakkopiikkejä!  Pahaa aavistamatta Hilma istui auton etupenkille. ”Jee, eläinlääkärille! Syödäänkö siellä? Mitä syödään?” Hilu on pieni, mutta rohkeutta ja ruokahalua löytyy tarvittaessa vaikka muille jakaa.

Reippaasti tyttö kiipesi (no okei ,nostettiin) eläinlääkärin hoitopöydälle ja sydänäänien kuuntelun, silmiin tuijotuksen  ja muiden varmuustoimenpiteiden jälkeen tytön niskaan tökättiin piikki. Hilu ei sitä juurikaan huomannut, sillä totta vieköön, eläinlääkärillä oli namia tarjolla!! ”Yhdet vielä ja sitten lasku!!” huusi neitokainen.

Kotimatkalla  Hilmaa laulatti ja hymyilytti. ”Olipa pikainen käynti tällä kertaa. Viimeksi.. silloin kun söin sen kovan onnen xylitol-purkan, pitivät minua siellä monta tuntia. Letkuihin köytettynä vielä.. Ja ruoka-aikakin meni ohi.. Aikalailla helpompi case tänään.. ” hän pohti.

Mutta annapa olla, kun hän ja Tyttöjollaonniinihanathiukset pääsivät kotiin. Hilman kasvot alkoivat turvota. Kauniit ruskeat silmätkin pienenivät siinä hötäkässä puoleen. Nenua ei edes näkynyt. Kaksois- jollei kolmoisleuka ilmestyi kuin tyhjästä!

Tyttöjollaonniinsyötävänihanathiukset soitti kiireesti eläinlääkäriasemalle. Vain kuullakseen, että nyt nopeasti sinne takaisin. On kiire! Hilun hengitystiet voivat mennä umpeen minä hetkenä hyvänsä!! Siinä sai Fiestan polkimet kenkää, kun Hilmaa lähdettiin kyytsäämään kolmenkymmenen kilometrin päähän apua saamaan!!

Hoitajat olivat jo ovella vastassa (kyllä, ihan niin kuin elokuvissa) ja veivät Hilman kiireesti tiputukseen!  Anafylaktinen shokki! Allerginen reaktio jollekin rokotteen ainesosalle! Kortisonia sisään  ja happimaski hengitystä turvaamaan!

Ja ajoissa!! Huh huh!

Nyt Hilulla on kaikki hyvin. Hän pääsi äsken kotiin. Kasvot ovat kuulemma edelleen turvoksissa, mutta niiden pitäisi vuorokauden kahden aikana palautua ennalleen. En pääse potilasta katsomaan. Tytön pitää nyt saada toipua rauhassa. Eikä hän varmasti haluaisikaan, että näkisin hänet naama turvonneena. Ei sovi hänen imagoonsa.. Hän kun haluaa olla aina sellainen söpöliini. Paavon oma söpis <3

T. huolesta heikkona ollut Paavo