Kävin tänään syntymäkonnuillani eli Hesassa. Hengitin syvään stadin pienhiukkaspitoisuuksia ja jokin tuttu värähdys tuntui keuhkorakkuloissani.. ? Kyllä, niitä ne olivat.. lapsuudesta tuttuja hiukkasia ja typpidioksideja, jotka siellä sisuksissani kutittelivat.

Kävimme Cafe Regatassa. Erinomainen sijainti. Ainakin kanadanhanhille. Niitä on siellä ihan ongelmaksi asti. Minulla oli kaksikin ehdotusta, joilla siivekkäistä päästäisiin. Paavo päiväksi pariksi sinne laiduntamaan, niin jo olisivat hanhet kypsiä maasta muuttamaan. Ruotsiin lähtisivät iloisesti, honk, honk! Eivätkä takaisin haikailisi. Toinen ehdotukseni oli, että olisimme tuoneet polulaation perämetsään. Sen jälkeen ei nimittäin meiltä p…a loppuisi kesken! Nam. Mummo ei tykännyt kummastakaan ehdotuksesta.

Linnut.jpg

Lähellä kahvilaa oli hökötys. Isoja teräsputkia pystyasentoon nostettuna. Oli kuulemma Sibelius-monumentti. Ai jaa, SE Sibelius!! Sibeliushan kirjoitteli monenlaista. Välskärin kertomuksista Maamme-kirjaan. Satusedäksi aika ajoin haukuttiin. Runoilijakin hän taisi olla, jos oikein muistan. Ja taisi olla tämä sama tyyppi myös se, joka loi Suomeen ensimmäisen sanomalehden. Hieno äijä tuo Sibelius!  Ai ei vai? Topeliusko? Kuka kumma on Sibelius?

Sibelius.jpg

terkuin Paavo