unen%20aika.jpg

Olin tänään mummon kanssa töissä! Miksikö suostuin eläintyövoiman käytön uhriksi? Koska  me suomalaiset olemme sisukasta kansaa! Olemme tottuneet tekemään töitä suo, kuokka ja jussi -ajoilta saakka. Hommia painetaan hampaat irvessä, niska jäykkänä ja tukka putkella! Pitihän minunkin kantaa korteni kekoon; lähteä töihin ja näin lyödä laimin arvokasta vapaa-ajan viettoani.. Poltinko itseni loppuun? Kuormituinko? Kuva kertoo kaiken.. Burn out ja saikkua loppu kesä!

No ei kai..  Vitsi, vitsi! Tykkään mummon työstä. Siinä näkee kivoja nuoria (joilta voi saada kivoja lahjoja, kuten esim. tänään sain! Jeeee!) Tein muutenkin hommani vähän espanjalaistyylisesti; vedin siestaa parikin kertaa työpäivän aikana. Työssäjaksamistani ajatellen luovuin myös kaikesta turhasta mummon miellyttämisestä. Pyrin tekemään tällä kertaa aivan omat päätökset tekemisieni suhteen. Olin myös kuullut, että työssä saa helposti niska- ja hartiavaivoja.. siksi taukojumppasin suurimman osan valveillaoloaikaa. Ai, mitenkä se työ? Itse työnteko olikin sitten jo helpompaa; juteltiin kavereiden kanssa mukavia ja syötiin jätskiä!

Ihmettelette varmasti, miksi juuri nyt lähdin hommiin, kun Boris ja Hilma ovat luonani. Niinpä. Jos totta puhun, lähdin töihin rentoutumaan (muistan Karvakäden sanoneen joskus jotain samankaltaista..). Hilman polla on IHAN sekaisin. Kosiskelee minua ja Borista väsymättä. Koko ajan tuo peräänsä joko minun tai Boriksen kuonon eteen. Ja haisee kummalliselta. Ei hajuvedeltä. Saamme olla rauhassa vain kun Hilma nukkuu.. tai mummo laittaa Hilman jäähylle. Mummo sanoo: "Hilma o hormonimyrskyisäs!" Ja Hilma huutaa: "Senkin kuohitut turhakkeet!" Me emme Boriksen kanssa semmoisesta ymmärretä mitään. Toivomme vain, että saisimme olla rauhassa... niin ja sen ärhäkän, joka asiasta meille ärähtävän Hilman takaisin. Siihen me olemme tottuneet. Ja siihen me osaamme reagoida. Emme tähän outoon mielistelijään..

t. Paavo