is%C3%A4%20teksti.jpg

Isänpäivä. Onnea vaan siittäjälleni, missä sitten lienetkin. Ei ole meikäläinen saanut sinulta syntymäpäivä -eikä joulukortteja. Isällisiltä, mies miehelle -keskusteluilta, olen myös paitsi jäänyt. Koko nuoruuteni olen vaeltanut tutkien jokaista vastaan tulevaa yorkkia sillä silmällä… Olisiko se kenties hän?

Itse olisin kyllä ollut aivan toisenlainen isä, jos minulle olisi pentuja suotu. Hoitoa ja huolenpitoa ei olisi pikkuisilta puuttunut. En palaa enää sen kohtalokkaan vapunaaton tapahtumiin, joka minulta lapsilykyn vei, sillä olen teille tuon tarinan niin useasti jo kertonut. En ole katkera, mutta kuitenkin..

Meitä, jotka emme voi isänpäivää sen perinteisessä merkityksessä viettää, on muitakin. Kohtalotovereita löytyy. Mutta koska juhlan aiheita ei ole koskaan liikaa, en missään nimessä ole isänpäivän viettoa keneltäkään kieltämässä. Päinvastoin. Toivonkin oikein ihanaa ja lapsellista isänpäivää kaikille isille ja voimia selvitä isänpäivästä niille, joille isyys ei ole ollutkaan itsestäänselvyys tai joiden isä on hukassa.

t. Paavo