Eilen olin Kassandran hoitola ja koirakoulussa. Se on ikioma hoitopaikkani. Oli vähän perhosia vatsassa, kun menin (kenties juuri ne yöperhoset, jotka iltahämärissä pyydystin...). Keitähän kavereita siellä tällä kertaa on?  Viimeksi luulin, että mummo haluaa minusta eroon, kun hän vei minut Kassandran luo. Ajattelin, että mummo yritti piilottaa minut sinne... ja että Karvakäsi vain ilmiömäisellä vainullaan löysi minut sieltä. Nyt ymmärrän, että siitä ei ollut kyse. Mummo ei halua minusta eroon (ei koskaan, ei milloinkaan!). Kyse on välittämisestä.. Ja menen kyllä hoitoon ihan mielelläni! Jos te kaverit joskus tarvitsette päivä- tai yöhoitoa, niin tai koulutusta (mummon mielestä minäkin tarvitsisin... hmmm...),  voin suositella paikkaa!

Min%C3%A4%20hoidossa.jpg

Minä ja minun ystäväni hoitopaikassa <3

 

Mietin illalla, miten onnekas poika minä olen! Miten hyvin minulla asiat onkaan. Myönnän, että tulee valitettua vähän turhistakin asioista (esimerkiksi siitä, etten päässyt Tall ships raceen...). Mutta se on kai perusluonteeni sellainen.. Ihan pikkaisen negatiivissävytteinen.. Tiedän kuitenkin, että kaikilla ei asiat ole näin hyvin kuin minulla. Koirien määrä maailmassa on noin 400-500 miljoonaa ja heistä noin 75 % on kodittomia.. Sitä sopii jokaisen pennun oman ihmisensä pehmeässä sylkyssä mietiskellä..

Mummo kertoi Kreetan saaresta. Mummolle ja Karvakädelle Kreeta on lomaparatiisi. He käyvät siellä usein. Kreetan koirille saari ei ole paratiisi.. ei sinne päinkään! Kreikan tämän hetkinen taloustilanne on huono ja perheen kulujen karsiminen aloitetaan liian usein lemmikkieläimestä. Koira heitetään kadulle. Pärjäile.

Koirien kohdalla sanonta "lottovoitto on syntyä Suomeen", pitää todellakin paikkansa! Etelän maissa koirilla ei ole sellaista statusta perheenjäsenenä, kuin meillä täällä Suomessa on. Kreetalla ei esimerkiksi koiria sterilisoida (sterilointi voi maksaa keskivertokreikkalaisen viikon palkan verran), joten pentuja syntyy enemmän kuin niille on koteja. Niinpä koiria hylätään, myrkytetään, hirtetään. Tehdään kaikkia kauheuksia..

Ennen turistikauden alkua Kreetan katuja yritetään "siivota". He tosiaan sanovat sitä siivoamiseksi, kun koiria joukkomyrkytetään. "Kyl jotkut ihmiset yrittävä niit koiri siäl hengis pittä ja laittava ulos ruokakupei", kertoi mummo, "mut läheisyyt ja rakkaut, mitä voi saara vaa ihmisilt, sitä ne jäävä vail".

Mitä asialle sitten voisi tehdä? Katso sivut: http://www.hardluckpaws.fi

vakavan asian äärellä Paavo