joulun%20al.jpg Taas Hilu änkesi tuohon. Höh.

Täällä säntäillään taas. Mikä on tällä kertaa syynä? Joulu tulee! Eilen mummo oli aivan varma, että se tulee sähköhellan takaa. Kaikki piti puhdistaa peilikirkkaaksi. Nyt on mieli muuttunut. Joulu tuleekin kai pesuhuoneen lattiakaivon kautta (”Onk nämä Paavon karvoi?” No ei ole. Vertaapa omaa karvoitustasi minun karvoitukseeni. Kummalla meistä on jotain jäljellä?). Aika näyttää, mikä on naisen huominen arvelu joulun sisääntuloreitiksi.

Outoa, millainen siisteysfriikki se joulu on.. Ehdotin mummolle, että annettaisiin mokoman olla. Jos ei ilman tuota kauheaa hössötystä tule, niin olkoon sitten tulematta. Nainen ei kuunnellut minua: ”Onk sinne eteise lampunkuvu sisäl menny taas kärpässi kualema!” Hän huudahti vastauksena meikäpojan ehdotukseen.

Tyttönen oli kirjoittanut joulupukille ja pyytänyt tätä käymään aattona mummolassa! Ei helskata! Lapselle oli myös valheellisesti kerrottu, että pukki tulisi muka lentävien porojen kyydissä. Älä usko pikkunahkis ihan kaikkea. Tämän tarinan kertoja oli joko syönyt vääränlaisia sieniä ja saanut niistä aistiharhoja tai sitten hän oli vain yksinkertaisesti patologinen valehtelija. Niitä on täysikasvuisissa nahkamooseksissa paljon. Sitä paitsi luin sanomalehtikatsauksessani, että autoilevan ja raittiin (tarkoittaa siis sitä, että pääsääntöisesti on alkoholismiin taipuvainen) pukin voi tilata numerosta 040 8934.. Voi ei, unohdin viimeiset numerot.

Lahjoja kai jaellaan edelleen jouluisin? Minun ykköstoiveeni on tänä jouluna sama, joka aiempinakin vuosina eli kunpa saisin varpusen jouluaamuna. Mitä mummooooo!?

 

Mukavia joulukuun päiviä teille. Älkää säntäilkö. Rapsuttakaa vaikka koiraanne mieluummin.

t. Paavo