Minulta meinasi leuka pudota lattialle, kun kuulin, että koirat saavat yksikseen (tai kaksikseen) hengailla junassa! Lippujakaan ei kuulemma pahemmin kysellä. Pummilla saa mielin määrin matkustaa. Mäyrikset reissasivat tänään junalla Pohjois-Haagasta päärautatieasemalle. Miksi en siis minäkin lähtisi matkaan?!  Hesaan! Kävisin vaikka morjenstamassa Borista!

Matkalla nauttisin syysmaisemista ja ravintolavaunun herkuista. Pehmeillä penkeillä makoilisin.. Kattoon syljeskelisin. Konduktöörit haukkuisin, jos ei palvelu pelaisi. Aitona turkulaisena en ketään vierasta viereeni päästäisi. Tai jos päästäisin, niin en hänen suuntaansa edes vilkaisisi.

Voisin vaikka hankkia Helsingistä itselleni salarakkaan (Hilmalle ei tästä sitten sanaakaan)! Hesassa on noin 30 000 koiraa ja niistä noin puolet on narttuja. Siinä sitä olisi valikoimaa! Kävisivät varmasti aika kuumana, kun meikäpoika astelisi pitkin Mannerheimintietä.. Peruspaavona! Karvat hulmuten.. Ilman paitaa..  Ennen lähtöä hakisin partatuoksut kotipihan perältä. Siellä minulla on jemma. Ruskeaa unelmaa..

Linnanmäellä voisin samalla käydä. Tulisikohan Boris mukaan? Menisimme maailmanpyörään. Ja kummitusjunaan. Tai ei ehkä sittenkään kummitusjunaan. Boris ei ehkä uskaltaisi.. Kieputin pitäisi ehdottomasti koekäyttää. Söisimme hattaraa.. Mitä mummo sanot? Emme pääsisi sisään? Ai, nettisivuilla luki, että Linnanmäellä on vain  opas- ja avustajakoirien oleskelu sallittu.. Oleskelu?? Eikö heidän pitäisi opastaa ja avustaa, eikä oleskella? Onpa outoa…Hesameinikiä..

Yöjunalla vasta tulisin kotiin. Väsyneenä, mutta onnellisena. Toisin mummolle ja Karvakädelle tuliaisia. Karvakädelle voisin tuoda Korkeasaaresta yhden amurintiikerin. Mitä mummolle? Naisille on aina niin vaikea keksiä lahjoja? Jospa toisin kansallismuseosta vaikka jonkun esihistoriallisen ruukunpalan, niin meillä olisi kotona jotain vielä mummoakin vanhempaa.. Tykkäisi varmaan..

t. Paavo