Mummo, Mimmiliini, pikkuinen tyttö ja minä lähdimme Kortteliravintola Navettaan. Jeeee. Vihdoinkin näen lehmiä lähietäisyydeltä! Jo olen sitä odottanutkin! Koko ikäni. Kokonaiset kolme vuotta. Lehmähän on ulkonäöltään hyvin erikoinen otus. Sillä on terävät sarvet, tupsupäinen häntä ja limainen turpa. Turvan avauduttua lehmän sisältä kuuluu ontto "muuuuu" -äännähdys. Joku saattaa kuulla vokaalin ”a” äännähdyksen alussa, jolloin lehmä sanoisi "ammuuuu". Se ei kuitenkaan tarkoita tällä sitä, että hänet pitäisi ampua.Lehmä ei yleensä toivo senkaltaista toimintaa.. Lehmän kropan alapuolella sijaitsee maidon tuotantolaitos. Nisistä puristetaan maitoa. Lehmä on siis nisäkäs. Lehmästä riippuen siitä puristetaan kevytmaitoa, rasvatonta maitoa, täysmaitoa tai plusmaitoa.  

Mutta se lehmistä. Sillä enhän minä niitä sitten taaskaan nähnyt. Kyseessä oli Konsan talon entinen navetta, Turun Raunistulassa. Lehmistä siellä ei ollut hajuakaan! Ja voit uskoa, että haistelin! Mummo ei olisi mummo, ellei olisi taas väsyttänyt meitä ikivanhoilla jutuillaan. Raunistulasta kuulemma sanottiin ennen vanhaan:  "Kun menet vähän matkaa ja saat ensimmäisen kerran turpiisi, silloin tiedät tulleesi Raunistulaan." Ilotyttöjä, pimeää viinaa, varastettua tavaraa.. Raunistulasta sai kuulemma ostettua kaikkea, mikä muualla oli kiellettyä. Jopa niin hyvin väärennettyjä viissatasia, että Suomen Pankista oli sanottu niiden olevan parempia kuin alkuperäiset...

Uskoakseni söimme vanhassa lantalassa. Siinä ihan navetan seinustalla. Ei aivan sitä urbaania ja modernia, mitä pyysin.. Vai mitä mieltä olette? Minulle ja pikkuiselle tarjottiin syötäväksi ainoastaan kurkkua. Tyttö tyytyi siihen. Hän ei tiennyt, että jos ei saa sitä mitä haluaa, pitää nostaa volyymia! Kun tietty desibelitaso ylittyy, saadaan naapuripöytien katseet kohdistumaan pöytäseurueeseemme ja sekös nahkamooseksia alkaa kuumottaa. Niin nytkin. Jo alkoi pikkuhiljaa tulla meikäpojallekin nyhtöpossua kielen päälle, makunystyröitä hellimään! Hyvää oli.

retee.jpg

Reteesti vaan. Mikäs on ollessa. Vatsa nyhtöpossua pullollaan!

terkuin Pave