naurattaa.jpg

Mummo luki minulle Iltalehden nettisivuja. Voi perskule sentään, että meitä otti pattiin! Tai ainakin minua! Taas oli jotain järjetöntä koirien älykkyys -listaa sinne kyhätty!  Rotuja on laitettu järjestykseen niiden oppimiskyvyn ja tottelevaisuuden mukaan. Pahoitteluni, että toistan itseäni, koska olen jo aiemmassa blogissani ilmaissut mielipiteeni tähän asiaan. Mutta täyttä shittiä, sanon minä!

Mitä ihmeen tekemistä älykkyydellä ja tottelevaisuudella on keskenään?? Kysynpähän vain! Ei yhtään mitään! Tottelevaisuus on mielistelyä. Perseen nuolemista (ei, ei sitä konkreettista tekemistä, vaan sitä vähän abstraktimpaa tarkoitan..)  Mitä älykkyyttä tarvitaan siinä, että tekee mitä toinen käskee? Ei tarvitse todellakaan olla mikään koodin purkaja, että tähän kykenee.

Todellinen lahjakkuus päättää aivan itse, onko pyyntö / komento / käsky sellainen, että siihen kannattaa suostua. Tekeekö jotain vaikka ei pätkääkään huvita. Esimerkiksi jos haukututtaa, niin lopettaako sen vain siksi, että nahkamooses vierellä niin haluaa. Tai istuuko,  jos seisotuttaa. Tai mikä järjettömintä; kieriikö maassa jos joku jotain näin naiivia ehdottaa!? Yksilönvapaus kunniaan!!

Tunnen monta koirakaveria, jotka ovat tehneet rankkaa duunia opettaakseen omat ihmisensä tottelevaisiksi ja oppiviksi yksilöiksi. Jotkut ovat onnistuneetkin sinä. Toiset eivät. Joillakin työ on vielä kesken.  Mutta en ole vielä koskaan nähnyt listaa, missä nämä ihmiset olisi rankattu järjestykseen heidän älykkyytensä ja tottelevaisuutensa perusteella. Kerttu, Jessika, Pertti, Taina…. ja voi, voi, Harri se siellä viimeisenä.. Älä hanki Harria!

t. Paavo