tabletilla.jpg

”Paavo o nii onnelline, ko hän näki harakoi! Häntä vaa heilus!” Informatiivisen tietolähteeni (=häntä)  lukeminen saattoi mummolla nyt olla hieman puutteellista. Todellisuudessa en ollut lainkaan onnellinen. Se oli jännävipatusta. Sellaista hidastettua.  Ärsytyskynnykseni on kohtuullisen korkea, mutta ne siivekkäät saavat minut kyllä vetämään kilarit jos toisetkin. Yritin saada niitä kiinni, mutta lähtivät mokomat lentoon juuri ennen kuin sain pyrstösulat hampaideni väliin (kuka onkaan puhunut vastoinkäymisen karaisevasta vaikutuksesta… pötyä). Mutta.. kostolla ei ole viimeistä käyttöpäivää. Jonakin päivänä minä vielä niille näytän!

Siivekkäistä tuli mieleen.. Tiesittekö, että on olemassa sellainen taulu kuin Taistelevat metsot? On kai aika arvostettu maalaus. Minua alkoi pohdituttaa, että mistä niille jätkille on riitaa tullut. Oliko reittivalinta lähiravintolaan toisen mielestä epäonnistunut? Haluaako toinen ottaa rauhallisesti ja toinen vetää lärvit? Syntyikö taistelu eri poliittisesta suuntautuneisuudesta? Perinteinen oikeisto vastaan vasemmisto asetelma.. Olisiko toinen halunnut katsoa  jalkapalloa ja toinen Emmerdalea (turpiin vaan toista, jos ei kanava miellytä)? Vai hiertääkö naisjutut? Ahaa! No niin, arvasin!

Oletteko lukeneet tänään iltapäivälehtiä? Huolestuttavia uutisia. Ja sen johdosta pieni varoituksen sana minulta:  Olkaa ystävät hyvät varovaisia siinä keihin otatte kielikontaktia! Varsinkin vieraiden ihmisten pussailu on syytä lopettaa tai ainakin vähentää minimiin. Varsinaisia pöpöpesiä nuo ihmisten suut, joten kannattaa myös pohtia, että pitäisikö olla syömättä ihmisen kanssa samalta lautaselta välttyäkseen näiltä vaarallisilta, antibiooteille resistenteiltä bakteereilta. En nyt kuitenkaan halua lietsoa ihan kauheaa ihmispelkoa kenellekään. Omalta kohdaltani ajattelin nyt aivan rauhassa vielä katsella ja ainakin omat ja naapurit nuolla mennen tullen.

PS: Huomenna Hilma tulee yökylään! JEEEE!

t. Paavo